Fermele piscicole agro-voltaice și beneficiile acestora pentru natură

Fermele piscicole agro-voltaice sunt un tip de sistem de piscicultura cu inteligență artificială și tehnologie solară, integrată cu practicile tradiționale de creștere a peștilor. Acest tip de acvacultură folosește panouri solare pentru a produce energie electrică necesară alimentării pompele și filtrele fermelor, precum și iluminatul pentru a asigura sănătatea optimă a peștilor. Ca rezultat, fermele agro-voltaice piscicole sunt o modalitate mai durabilă, mai eficientă din punct de vedere energetic.

Avantaje

Beneficiile acestei tehnologii pentru natură sunt numeroase. Prin utilizarea energiei solare pentru a-și alimenta operațiunile, fermele de pește agro-voltaice reduc numărul de combustibili fosili utilizați în operațiunile de piscicultură. Acest lucru reduce poluarea aerului, deoarece mai puține gaze cu efect de seră sunt eliberate în atmosferă. În plus, panourile solare folosite la aceste ferme de pește produc energie curată, care nu are nicio formă de poluare sau emisii de carbon iar surplusul acesteia poate fi injectat în rețeaua electrică națională.

Fermele agro-voltaice de pește economisesc, de asemenea, apa, deoarece necesită mai puțină funcționare decât fermele tradiționale de pește. Acest lucru se datorează faptului că panourile solare încălzesc apa pentru a crește eficiența fermei. Acest lucru ajută la reducerea evaporarii apei și poate îmbunătăți calitatea acesteia, creând habitate sănătoase pentru speciile acvatice.

Prin reducerea cantității de poluare a mediului și conservarea resurselor, fermele piscicole agro-voltaice pot contribui la îmbunătățirea ecosistemelor și habitatelor locale. De asemenea, pot contribui la stimularea economiei locale prin crearea de noi oportunități de angajare în industria pisciculturii și oferind o sursă durabilă de peste proaspăt.

În același timp, amplasarea panourilor foto-voltaice deasupra fermelor de pește rezolvă o problemă logistică importantă, aceea de a găsii suprafețe libere care pot fi exploatate.

O fermă piscicolă fotovoltaică este o afacere din care toată lumea are de câștigat: energia produsă este curată, ferma în sine dispune de suficient spațiu pentru amplasarea unui număr suficient de panouri fotovoltaice iar cheltuielile de operare ale unei astfel de ferme pot scădea considerabil.

Îți doresti o astfel de fermă piscicolă agrovoltaică?

Contact
Email: contact@energiepentrutoti.ro
 
ECITIM PORTAL SA – RO46348454
NR. Ireg. J16/1636/2022

Craiova, str. Vasile Alecsandri nr 55A-55B
Termeni și Condiții

® 2022 Energie Pentru Toti
Drepturile de autor sunt brevetate conform certificatului BOIP nr. 136595 si
sunt protejate de lege

error: Content is protected !!