Viitorul Energiei Regenerabile: Investiții Masive în India statul – Tamil Nadu

Investiții Masive în India - Statul Tamil Nadu

Reliance Investește în Energie Regenerabilă și Hidrogen Verde în Tamil Nadu, Conform Declarațiilor lui Mukesh Ambani

Președintele Reliance Industries, Mukesh Ambani, a anunțat planuri de noi investiții în domeniul energiei regenerabile și al hidrogenului verde în Tamil Nadu. Ambani, care nu a participat la Global Investors Meet organizat în stat, a transmis un mesaj video adresat summitului. El a menționat că conglomeratul va colabora îndeaproape cu guvernul statului pentru a promova dezvoltarea durabilă.

Ambani a subliniat că Tamil Nadu a devenit unul dintre cele mai prietenoase state pentru afaceri din țară și crede că în curând va deveni o economie de un trilion de dolari. „Reliance a parteneriat cu mândrie în creșterea Tamil Nadu de-a lungul anilor. Am deschis aproape 1.300 de magazine de retail în stat, investind peste 25.000 de crores (aproximativ 2.75 miliarde de euro). Jio a investit peste 35.000 de crores (aproximativ 3.85 miliarde de euro) în Tamil Nadu, aducând beneficiile revoluției digitale celor 35 de milioane de abonați din fiecare oraș și sat din stat”, a spus el.

Miliardarul a menționat că Reliance a creat un parteneriat cu Brookfield Asset Management din Canada și Digital Reality din SUA pentru a înființa un centru de date de ultimă generație, care urmează să fie deschis săptămâna viitoare.

„Reliance s-a angajat să facă noi investiții în Tamil Nadu în domeniul energiei regenerabile și al hidrogenului verde. Vom lucra îndeaproape cu guvernul statului pentru a promova dezvoltarea durabilă, necesară pentru a salva Planeta de criza climatică”, a adăugat el, exprimându-și încrederea că guvernul din Tamil Nadu îi va susține cu politici viabile.

Între timp, guvernul din Tamil Nadu a anunțat că a semnat pacte de investiții în valoare de peste 4,39 miliarde de dolari cu firme precum Tata Electronics și Pegatron, ambele fiind furnizori pentru Apple, precum și cu Hyundai Motors. Tata Electronics s-a angajat să investească 12.080 de crores (aproximativ 1.33 miliarde de euro), în timp ce Pegatron a declarat că va investi 1.000 de crores (aproximativ 110 milioane de euro).

JSW Energy s-a angajat să investească 12.000 de crores (aproximativ 1.32 miliarde de euro) pentru a dezvolta proiecte de energie regenerabilă. Hyundai Motors a promis o investiție de 6.080 de crores (aproximativ 669 milioane de euro), o parte din aceasta fiind destinată fabricării bateriilor și mașinilor electrice.

Producătorul vietnamez de vehicule electrice VinFast a convenit să-și stabilească primele facilități de producție în India și să lucreze pentru o investiție de până la 2 miliarde de dolari în Tamil Nadu.

În plus, Tata Power a declarat că plănuiește să investească 55.000 de crores (aproximativ 6.05 miliarde de euro) în generarea de energie eoliană și solară în Tamil Nadu în următorii 5-7 ani.

error: Content is protected !!