Investiție de 225 Milioane de Dolari în Reziliența Energetică a New York City de la NineDot Energy

Într-o perioadă marcată de schimbările climatice și necesitatea durabilității, New York City (NYC) face un pas important înainte. Recent, NineDot Energy, o companie din Brooklyn specializată în dezvoltarea sistemelor de stocare a energiei pe baterii (BESS), a anunțat o investiție suplimentară de 225 de milioane de dolari pentru susținerea rețelei electrice locale. Acest angajament nu este doar o victorie pentru NineDot, ci și o dovadă a angajamentului ferm al NYC de a asigura o rețea electrică mai robustă și sustenabilă.

Contextul Energetic al NYC
NYC, un oraș binecunoscut pentru ritmul său alert și cerințele energetice semnificative, se confruntă cu provocări unice în modernizarea infrastructurii energetice. În acest context, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a anunțat o strategie ambițioasă de a ajunge la o capacitate de stocare a energiei de 6 GW până în 2030, având ca obiectiv final obținerea unei surse de energie electrică 100% fără emisii până în 2040. Această inițiativă subliniază importanța stocării pe baterii ca element esențial al infrastructurii energetice durabile a orașului.

Rolul NineDot Energy
NineDot Energy, care joacă un rol central în această inițiativă, avansează rapid pentru a atinge obiectivul de a dezvolta o capacitate de stocare pe baterii de 400 MW până la sfârșitul anului 2026. Compania a inaugurat primul său sistem de stocare pe baterii în cartierul Pelham Gardens din Bronxul de Nord-Est, un sistem de stocare la scară comunitară conceput pentru a furniza energie și reziliență rețelei locale în perioadele de consum maxim. În plus, NineDot are aproximativ 30 de proiecte în construcție în zona metropolitană a New York-ului, cu multe altele în dezvoltare. Un proiect tipic NineDot Energy de 5 megawați este conceput pentru a furniza energie pentru 5.000 de gospodării din New York City timp de patru ore într-o zi de vară cu cerere maximă. În ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, folosind metodele Departamentului de Clădiri din NYC, se estimează că dacă un sistem NineDot ar fi fost funcțional în 2022, ar fi redus emisiile locale de gaze cu efect de seră cu echivalentul a 420 de tone de CO2.

Investiția semnificativă în NineDot Energy nu reprezintă doar un pas înainte pentru companie, ci și un exemplu clar al modului în care orașele pot juca un rol esențial în tranziția către o sursă de energie mai curată și mai robustă. Prin aceste eforturi, NYC își întărește poziția de lider în adoptarea tehnologiilor de energie regenerabilă și oferă un model de urmat pentru orașele din întreaga lume.
Pe cand putem spera ca orasele din Romania vor avea parte de astfel de investitii?

error: Content is protected !!