De ce să investești într-un parc fotovoltaic?

parc fotovoltaic
parc fotovoltaic

Parc fotovoltaic – Investiția într-un proiect fotovoltaic a devenit o discuție din ce în ce mai des întâlnită în ultimii ani. Premisele care au dus la popularitatea conceptului sunt destul de clare astăzi.

Încălzirea globală, pe care o resimțim incontestabil în ultimii ani, probabil că a fost prima cărămidă. Pe aceasta s-au adăugat ulterior multe altele, având în spate diverse argumente, locale sau globale.

Liberalizarea prețului energiei, pe plan local, a dus la creșteri greu de suportat ale costurilor, cu efecte secundare profunde în economie.

Companii mici și mari au fost nevoite să-și re-analizeze strategiile de producție, în încercarea de a supraviețui pe o piață competitiva. Apoi, prețul petrolului a luat-o razna, trăgând după sine, ca o locomotivă puternică, costurile din lanțurile logistice și de aprovizionare. Înainte ca lumea să poată absorbi șocul, în Europa a început un război care, pe lângă noi scumpiri, a adăugat o doză substanțială de incertitudine în mediul de afaceri.

Cum putem investii într-un parc fotovoltaic?

Astfel, cu toate că acest articol este scris într-o zi toridă de vară, gândul la iarna care stă să vină ne îngheață sângele în vine. Vom mai avea energie electrică? Dar gaze? Iar dacă răspunsul este afirmativ, vom avea suficienți bani ca să le plătim?

Motivele de optimism nu sunt la o cotă prea ridicată. Cu toții ne-am obișnuit cu pacea și cu bunăstarea, astăzi ambele se năruie și ne dezvăluie un viitor incert, al cărui grad de predictibilitate este guvernat de o armată de variabile, pe care nu le stăpânim.

Cu toate acestea, chiar și în aceste timpuri interesante, există câteva certitudini de care ne putem agăța în încercare noastră de a merge înainte și de a depășii aceste accidente ale istoriei ce ne afectează viața economică și socială. Iar una din aceste puține certitudini este deasupra noastră, răsare în fiecare zi, într-un ciclu nesfârșit, dăruindu-ne lumină și căldură.

Asigură-ți viitorul printr-o investiție in panouri fotovoltaice!

Modelul de afacere de tip: investiție în parc fotovoltaic a fost până de curând apanajul companiilor sau a entităților individuale potente din punct de vedere financiar.

Nu mulți se puteau lăuda cu aceste cunoștințe, în ciuda faptului că soarele strălucește pentru toată lumea cu aceeași intensitate. Chiar și noi am fost sceptici la începutul experienței noastre în această lume, a energiei regenerabile.

Am beneficiat însă, involuntar, de metoda de învățare impusă de autoritățile care ne-au aruncat în valuri, în plină furtună, riscând la un moment să ne pierdem afacerea în care excelam de ani de zile. A trebuit să învățăm să înotăm sau să murim. Iată-ne deci aici, cât se poate de vii, gata să îi ajutăm pe cei care vor să lase deoparte incertitudinea oferită cu mărinimie de autorități și să beneficieze de generozitatea soarelui, ce ne oferă o sursă inepuizabilă de energie. Pe care noi, cu totul involuntar, am învățat să o captăm.

Ce am învățat!

În urma experienței personale, am avut revelația că putem democratiza accesul la un parc fotovoltaic. A urmat elaborarea unui plan, la care am lucrat împreună cu cei mai buni specialiști din domeniul financiar, legal și tehnic.

După multe luni de muncă susținută, am reușit împreună să deschidem calea către investiția într-o fermă de panouri fotovoltaice practic oricărui cetățean. Pentru că experiența noastră ne-a revelat faptul că o largă categorie de persoane nu au posibilitățile tehnice sau legale pentru a adera la producerea energiei verzi.

Astfel, chiar dacă beneficiile utilizării energiei regenerabile oferite de soare sunt evidente pentru aceștia, lipsa unei proprietăți pretabile îi împiedica să își urmeze acest vis. Astăzi, în cadrul platformei www.energiepentrutoti.ro oricine își poate găsii locul în cadrul conceptului nostru de afacere. Companii ce operează în sectorul energetic sau persoane fizice sunt acum invitate să ni se alăture și să beneficieze de cunoștințele noastre din acest domeniu.

Înscrie-te in platforma!

Protejează-ți economiile investind într-un parc fotovoltaic

Un parc fotovoltaic poate genera, pe lângă bine-cunoscuta energie electrică, un venit pasiv pentru o perioadă lungă de timp. Iar când banii tăi au acoperire în kilowatt/oră ești mai protejat de fluctuațiile pieței decât dacă ai fi investit în orice valută! Cu atât mai mult cu cât randamentul superior al parcurilor noastre este asigurat de echipamente de ultimă generație, alese în urma unui proiect personalizat pentru fiecare zonă, ce maximizează astfel potențialul existent. Iar întregul proces de operare al acestora este extrem de bine pus la punct, respectând algoritmi care asigură în permanență funcționarea panourilor fotovoltaice la parametrii maximi.

Operațiunile de întreținere periodică sunt programate în avans pe toată perioada de funcționare a oricărui parc fotovoltaic din portofoliul nostru, la fel și cele de curățare a panourilor. Siguranța investiției este asigurată de firmele de pază ce au în obiectiv monitorizarea parcurilor, iar împotriva riscurilor avem încheiate contracte cu cele mai bune firme de asigurări.

Concluzie!

Crezul nostru este că o investiție in parc fotovoltaic aduce după sine multiple beneficii. Astfel, pe lângă cel financiar imediat – crearea unui venit pasiv – despre care am vorbit mai sus, și care are o importanță majoră pentru fiecare dintre noi, este la fel de important aspectul producerii de energie pentru care nu eliberăm în atmosferă niciun fel de noxe. Suntem conștienți că putem sprijinii extinderea acestui tip de energie la nivel național, fără a ascunde faptul că avem un plan de extindere în Uniunea Europeană. Astfel, cu fiecare parc fotovoltaic dezvoltat de noi, vom aduce lumea în punctul în care dependența de hidrocarburi se va limita la minimul posibil, costurile de operare ale afacerilor vor fi mai mici, aerul mai curat și măcar o bătălie cu încălzirea globală va fi câștigată. Pentru că sursele de energie regenerabilă sunt doar câteva, este important să le captăm eficient. Din soare, vânt sau apă.

error: Content is protected !!